Ieder kind heeft talent. Ook de grote groep Nederlandse kinderen die opgroeit in een omgeving met veel werkeloosheid en weinig rolmodellen. Dát is het uitgangspunt van JINC, een non-profitorganisatie die zich inzet voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt. Wij zijn er trots op om te mogen melden dat ook Young Perfect deel uitmaakt van het programma van JINC. Zo ontvingen wij halverwege januari een groep basisschoolleerlingen voor een zogenoemde Bliksemstage.

Project Bliksemstage biedt jongeren (10 – 14 jaar) in 2,5 uur een kijkje achter de schermen bij verschillende bedrijven. Dit om bij te dragen aan het vormen van een beroepsbeeld en daarmee bij het maken van een sector- en studiekeuze. Een ontzettend leuk en leerzaam project, zowel voor de kinderen, als voor de bedrijven die zij bezoeken.

 

Bliksemstage bij Young Perfect

Na een warm ontvangst op ons Activation Lab in Breda, ontvingen onze kleine gasten een rondleiding door Anniek (Director Operations) en Roos (Planning Specialist). Alle afdelingen kregen een kort bezoek waarbij uitgelegd werd wat hun werkzaamheden zijn, want, ‘alle afdelingen zijn belangrijk en samen vormen wij team Young Perfect’. Onze kantoorcollega’s kregen een waar vragenvuur aan de schenen geworpen: “Hoeveel uur werken jullie?”, “Wat doen jullie als iemand niet aardig doet?”, “Zorgt meester Jaap goed voor jullie?” Natuurlijk moest de glijbaan na de rondleiding ook goed getest worden en werd gekeken of iedereen samen in de A-team bus paste (en ja, dat was het geval!).

 

Brainstorm

De Bliksemstage werd vervolgd met een brainstorm over het promoten van producten. “Wij zijn op zoek naar een lekker recept met aardappel, maar weten niets te verzinnen. Helpen jullie ons mee?” Uiteindelijk werd gekozen voor een combinatie van loempia met aardappel. Heerlijk! Een uitgebreide rondleiding door het magazijn door ‘meester’ Marcel (Manager Warehouse) diende als indrukwekkende afsluiting van de dag; “Wow! Verdwaalt u hier nooit?” Een geslaagd project wat ons betreft.

 

 

Over JINC

De Bliksemstage is niet het enige project binnen het programma van JINC. Zo bezoeken basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6 met hun klas plekken waar ze lastige woorden in een context zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bank of vliegveld. Ook aan de oudere kinderen is gedacht. Tijdens het project ‘Sollicitatietraining’ komen (personeels)managers uit het bedrijfsleven naar de klas, waar ze vmbo’ers de fijne kneepjes van het solliciteren bijbrengen.

Als Young Perfect raden wij een samenwerking met JINC van harte aan. Niet alleen biedt het een onvergetelijke ervaring voor de kinderen zelf, ook als bedrijf helpt het je groeien. Zowel op persoonlijk, als op maatschappelijk vlak. Bezoek de website van JINC voor meer informatie over hun lokale initiatieven: www.jinc.nl.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *