Young Perfect Young Perfect

076 520 29 33

Eind september stonden twee dagen volledig in teken van één van de belangrijkste evenementen in de levensmiddelenbranche: het Nationaal Food Congres. Dit jaarlijkse congres, wat in 2018 alweer haar 26e editie vierde, is ieder jaar opnieuw dé gelegenheid voor foodretailers en -fabrikanten op directieniveau om samen te komen, te netwerken en inspiratie op te doen. Na het grote succes van vorig jaar, mocht Young Perfect ook dit jaar weer de inlooplunch verzorgen als kick-off van dit inspirerende congres. A-merken Lassie, Hero, Bertolli en Dutch Seafood Company vormden hiervoor de basis.

Waar vorig jaar ingespeeld werd op een internationale lunchbox-trend met zogenoemde ‘shake’ recepten (‘Shake Your Lunchbox’) gooiden we het dit jaar over een iets authentiekere boeg. De inspiratie voor deze lunch werd dan ook gevonden in de authentieke Indiase tiffin; een lunchbox die al eeuwenlang onderdeel uitmaakt van de Indiase eetcultuur. De tiffin bestaat uit verschillende stapelbakjes die traditioneel gebruikt worden voor het vers houden en vervoeren van huisgemaakte Indiase gerechten. Alleen in Mumbai worden er dagelijks al 175.000 tiffins rondgebracht door 4.000 tiffin koeriers. Een mooi uitgangspunt voor een internationale lunch boordevol inspiratie en culinaire verrassingen.

 

Street Food

Tegenwoordig kun je haast niet meer om de ‘Street Food’ trend heen. Foodtrucks, quick & easy food, foodfestivals; street food heeft zich al diep geworteld binnen onze foodcultuur. Om deze trend volop tot uiting te laten komen werd tijdens de lunch gekozen voor een streed food thema met foodtrucks waarbij de tiffin centraal stond. In een prachtige zaal binnen het Kurhaus in Scheveningen werd een heus foodtruckfestival opgesteld met behulp van een viertal (kartonnen) foodtrucks.

 

 

Indiaas, Italiaans, Nederlands of Vegan

Iedere foodtruck kende een eigen thema: Indiaas, Italiaans, Nederlands en Vegan. Bezoekers van het congres kregen bij binnenkomst een lege tiffin overhandigd door één van de twee prachtige Indiase dames welke voor een passende ontvangst zorgden. Vervolgens kregen zij de keuze deze te laten vullen bij één van de vier foodtrucks waar een viertal heerlijke gerechten op het menu stond. Denk bijvoorbeeld aan de Indiase tiffin gevuld met gele rijst, gele curry met kip, een heerlijke Hero Gemberjam chutney en naanbrood. Ieder onderdeel natuurlijk in een apart gedeelte van de tiffin.

 

Spectaculaire openingsact

Ook dit jaar mochten wij aansluitend aan de inlooplunch weer een spectaculaire openingsact verzorgen. In samenwerking met Business Connected, organisator van het Nationaal Food Congres, werd gekozen voor een spetterende dans gecombineerd met een vernuftig staaltje videotechniek. Een in pak geklede danser ging hierbij de interactie aan met een reusachtige videoanimatie. Dit, gecombineerd met bombastische muziek, zorgde voor een prachtig samenspel tussen danser en videoscherm. Een mooie kick-off van een inspirerende twee dagen.

 

 

© 2020 - Young Perfect | Volg ons: