Young Perfect Young Perfect

076 520 29 33

Brood. Al eeuwenlang onderdeel van het dagelijks leven in Nederland en in de rest van Europa. Met een gemiddelde consumptie van 4 sneetjes brood per dag kunnen we wel stellen dat brood ‘ingebakken’ is in onze cultuur. De laatste jaren is er echter een neergaande beweging zichtbaar in het broodvolume. Het lijkt wel alsof we zijn vergeten wat brood kan toevoegen aan onze dagelijkse voeding en hoe lekker, eerlijk, puur en gezond brood is. Daar moet iets aan gedaan worden! In samenwerking met het Nederlands Bakkerij Centrum mochten wij een ‘ode aan brood’ brengen binnen de campagne: ‘Brood. Goed verhaal!’

‘Brood. Goed verhaal!’ is een 3-jarige 360° campagne gefinancierd met steun van de Europese Unie. Het Nederlands Bakkerij Centrum, hét kennis- en adviescentrum voor de bakkerij, is deze campagne gestart om de neerwaartse beweging van broodconsumptie te stoppen en mensen weer bewust te maken van het verhaal van brood. De campagne opereert onder vijf kernwaarden: fantastisch in eenvoud, smaakvol, voedzaam, veelzijdig en onderdeel van de rijke Europese eetcultuur. Aan Young Perfect de uitdaging om deze kernwaarden toe te passen binnen een reeks winkelactivaties waarbij het verhaal van brood verteld moet worden.

 

‘Brood. Goed verhaal!’ op de winkelvloer

Voor deze activatie ontwikkelden wij een ‘ambachtelijke’ setting met campagne look & feel om direct het verhaal over te brengen op de shopper. Op het werkblad worden de drie meest gebruikte soorten meel in mooie glazen potten gepresenteerd: bloem, volkorenmeel en een combinatie van beide. Daarnaast bieden verschillende flyers met recepten extra inspiratie.

Tijdens de 2-daagse activatie verrassen onze merkambassadeurs de shoppers met een heerlijk borrelbrood. Op deze manier laten zij zien dat brood niet alleen geschikt is voor ontbijt en lunch, maar dat het ook op andere manieren gebruikt kan worden. Een mooie demonstratie van de veelzijdigheid van brood dus!


Meer weten over de campagne ‘Brood. Goed verhaal!’? Bekijk dan eens de website.

 

© 2020 - Young Perfect | Volg ons: