Begin 2019 bereikte ons het bericht dat Young Perfect random geselecteerd was voor een inspectie door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het doel? Onderzoek doen naar de psychosociale arbeidsbelasting als gevolg van discriminatie op de werkvloer. Belangrijk daarbij is dat er wordt nagegaan of het bedrijf een beleid voert om het risico van discriminatie op de werkvloer te voorkomen, dan wel de gevolgen te beperken. Een belangrijk thema waar wij bij Young Perfect ook zwaar aan tillen.

Op donderdag 21 november vond de daadwerkelijke inspectie plaats. Hierbij werd onze risico-inventarisatie en -evaluatie en bijbehorend plan van aanpak getoetst. Hetzelfde geldt voor diverse beleidsstukken op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting, onze gedragscode- en regels inclusief sanctiebeleid, klachtenregeling, aanwezigheid van een vertrouwenspersoon, en veel meer! Een belangrijke dag waar wij ons uiteraard uitgebreid op voorbereid hebben.

 

Geslaagd!

Vol trots kunnen wij melden dat wij met vlag en wimpel geslaagd zijn voor de inspectie. Een prachtig resultaat waarbij de inspecteur geen enkele eis (= verbetering) heeft geschreven. Extra mooi is dat deze inspectie een belangrijk thema raakt binnen de huidige arbeidsproblematiek; werkstress, overspannenheid en burn-outs zijn tegenwoordig steeds meer (zichtbaar) aan de orde. Wij zijn dan ook éxtra trots dat ons beleid hier goed op ingericht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *