Goed eten is belangrijk om gezond te zijn én te blijven. Met de campagne ‘Snel met smaak’ laat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zien dat gezond eten helemaal niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. In 125 winkels van verschillende supermarktketens geven ambassadeurs van Young Perfect live-kookdemonstraties.

Young Perfect neemt de conceptontwikkeling en uitvoering van de campagne op zich. Alexander Sebregts, Food Imagineer bij Young Perfect: “We laten zien én proeven dat gezond eten lekker, makkelijk en betaalbaar is.” De campagne loopt van donderdag 26 januari tot en met zaterdag 28 januari.

Consumenten ontvangen tijdens de demonstraties een brochure van het ministerie met daarin lekkere, snelle en gezonde recepten om ze te inspireren. De recepten komen uit de afgelopen woensdag gepresenteerde publicatie ‘Gezondheid! Daar kun je wat van maken’.

Culinair publiciste Janny van der Heijden staat helemaal achter de ‘Snel met smaak’ actie van het ministerie. Ze gaat daarom in de supermarkten in gesprek met het winkelend publiek over gezond eten kopen en koken.

 

Culinair publiciste Janny van der Heijden spreekt met shoppers over gezond eten.

Voedselsysteem

De Nederlandse regering vindt dat er aanpassingen in het voedselsysteem nodig zijn om ook op de lange termijn voldoende, duurzaam en gezond voedsel te kunnen garanderen. Zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Vier bewindslieden zijn donderdag met tientallen beslissers en experts uit de voedselwereld bijeen in Den Haag om verdere stappen te zetten in verantwoord en gezond voedsel voor iedereen.

De supermarktlocaties, de aanwezigheid van Janny van der Heijden, de recepten en nog meer tips over gezond leven zijn terug te vinden op het digitale platform www.nederlandgezondenwel.nl. Bekijk hier de aankondigingsvideo voor Snel met smaak.

 

Een selfie met Janny van der Heijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *